Cele mai cumpărate

Informaţii

Produse noi

Articole recente



Ce este certificarea GOTS?

Ce este certificarea GOTS?

Certificare GOTS

Ce este certificarea GOTS?

Global Organic Textile Standard (GOTS) este simbolul global al producției ecologice și responsabile din punct de vedere social a materialelor textile. A fost gândit de organizații internaționale de standardizare și lansat pe piață în anul 2006.

Sigiliul „GOTS organic” marchează produsele textile care sunt fabricate în proporție de cel puțin 95% din fibre naturale organice. Toate adaosurile chimice utilizate, ca de exemplu coloranții și materialele auxiliare, trebuie să îndeplinească anumite criterii de mediu și toxicologice relevante. De asemenea, standardele sociale minime sunt părți constituente ale standardului GOTS, fiind verificate.

In ultimii ani oamenii au devenit foarte atenti la mediul inconjurator si la materialele pe care le poarta. In acelasi timp mamicile au devenit mai atente la produsele pe care le folosesc pentru copii. Pielea este cel mai mare organ al corpului si are o capacitate foarte mare de a absorbi substantele cu care intra in contact. Pielea copiilor este si mai subtire si sensibila decat cea a adultilor .Toate substantele nocive cu care sunt tratate materialele afecteaza in mod direct copiii, ei avand o permeabilitate mai mare si vopselurile sau pesticidele pot ajunge direct in sange.

Cum stiu ca produsele cumparate sunt facute din materiale sigure?

In primul rand trebuie sa verifici eticheta produsului si sa verifici certificarile pe care le are. Doar asa poti sti tot parcusul de la produce, cultivare si modul de executie a produsului.

Cele mai bine cotate certificări ale hainelor sunt Oeko-Tex și GOTS.

Standardul de certificare Oeko-Tex asigura cumparatorul ca produsul finit este sigur pentru a fi folosit si nu ne supune riscurilor. Pe scurt se traduce in “Incredere in textile”.
Pentru a obține o certificare OEKO-TEX® STANDARD 100, materialul textil trebuie să fie lipsit de peste 100 de substanțe cunoscute a fi dăunătoare pentru sănătatea umană.

De ce este importantă certificarea Oeko-Tex pentru tine și familia ta?

Cand se efectueaza testele pentru obtinerea certificarii Oeko-Tex se analizeaza toate caile de acces a substantelor periculoase pentru organism. Caile de acces pot fi: prin piele, pe cale orala sau chiar prin respiratie. Stim ca in primele luni de viata bebelusul introduce in gurita tot ce prinde si de accea este foarte important sa acordam o atentie sporita asupra materialelor si produselor vestimentare cu care intra in contact.

De ce este importanta aceasta certificare pentru mediul inconjurator?

Eticheta Oeko-Tex Standard 100 indica faptul ca toate procesele tehnologice de productie si prelucrare a materiei prime respecta mediul inconjurator.

Ce inseamna certificarea GOTS?

In ceea ce priveste certificarea GOTS (Global Organic Textile Standard) este analizat intreg procesul ce conduce la un obiect vestimentar. Se analizeaza de la plantarea bumbacului si pana la finisarea obiectului vestimentar.Aceasta certificare este la nivel global, astfel fiind monitorizat tot procesul oriunde in lume.

La acordarea acestei certificari se au in vedere urmatoarele aspecte:
- testarea semintelor
- intregul proces de recoltare a bumbacului
- modul de extragere si prelucrare a fibrei, teserea, vopsirea si croirea ei.
- analiza conditiilor in are desfasoara activitatea muncitorii, salariile lor care trebuie sa fie conforme cu legislatia tarii in vigoare.

Credem ca a sosit momentul sa fim mai constienti de impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator si sa incurajam productiile organice.

Cum putem face asta?

Prin achizitionarea de produse cu eticheta ce indica produse naturale, organice. Unul din aceste materiale este muselina organica GOTS.